Implementacija Freshdesk ticketing sustava u partner tvrtku

Tvrtka NOS d.o.o za poslovno savjetovanje svojim klijentima nudi usluge digitalizacije njihovog poslovanja. Pomažemo im unaprijediti poslovanje prema njihovim klijentima, ali i sam sustav poslovanja unutar tvrtke. Kako bi našim klijentima osigurali konkurentnost na tržištu kroz uvođenje raznih digitalnih rješenja unapređujemo organizaciju iznutra kako bi kao rezultat takvih rješenja imali što bolje rezultate prema svojim klijentima.

S kojim problemom se klijent susreće?

Klijent tvrtke NOS d.o.o. za poslovno savjetovanje susreo se s problemom neučinkovite poslovne komunikacije. Tvrtka unutar svog poslovanja koristi brojne digitalne alate koji omogućuje kontinuirano digitalno poslovanje i poslovnu komunikaciju, ali zbog brojnih alata zaposlenici često ne znaju kako ostvariti najbolji i najučinkovitiju komunikaciju, poslovne informacije često padnu u drugi plan i komunikacija se ne odvija na razini koja je zadovoljavajuća za klijenta.

Što se željelo postići?

Glavni cilj cijelog projekta bila je digitalizacija poslovanja i implementacija poslovnog alata koji će poslovnu komunikaciju podići na višu razinu te zaposlenicima omogućiti bolju i učinkovitiju komunikaciju. Glavne značajke novog implementiranog alata su preglednost, kategorizacija, automatizacija i analiza sveukupne poslovne komunikacije.

Što se postiglo?

Prvi korak prema rješenju problema bila je analiza komunikacije unutar tvrtke. Pomoću detaljne analize dobio se stvarni uvid u odvijanje poslovne komunikacije, a zatim se evidentirala komunikacije svih odijela. Drugi korak je bio sastanak s klijentom gdje se na temelju odrađene analize poslovne komunikacije prezentirao Freshdesk ticketing kao potencijalno rješenje, navedene su sve prednosti sustava koje mogu unaprijediti poslovnu komunikaciju. Faza implementacije krenula je s personalizacijom samog sustava, prilagođavanjem postavki potrebama klijenta, izradom grupa, automatiziranih pravila i postavljanja korisničkih portala. Nakon uspješne implementacije cijeli sustav se evidentirao kroz dijagram rada sustava te detaljne pisane upute za korištenje sustava namijenjen za zaposlenike partner tvrtke. Završna faza je bila edukacija korisnika kroz interaktivne radionice gdje se zaposlenicima partner tvrtke prezentirao novi sustav koji će se koristiti za poslovnu komunikaciju unutar odjela, ali i među odjelima.

Završni rezultati:

U konačnici implementacija Freshdesk ticketing sustava unutar partner tvrtke zabilježila  je vidljivo poboljšanje u njihovom poslovanju. Tvrtka je uspjela smanjiti vrijeme odgovora na upite, povećati produktivnost, smanjiti pogreške te eliminirati duple poslove. Osim toga, tvrtka je imala jasniji uvid u svoje poslovanje i poslovnu komunikaciju, što im je pomoglo donositi bolje poslovne odluke.