Implementacija QLIK sense alata za poslovnu inteligenciju u partner tvrtku

S kojim problemom se klijent susreće?

Klijent tvrtke NOS d.o.o. za poslovno savjetovanje susreće se s brojnim izazovima u upravljanju poslovnim podacima. Postojao je nedostatak centraliziranog sustava za prikupljanje, obradu i vizualizaciju podataka. To je rezultiralo teškoćama u donošenju brzih i informiranih odluka. Također, postojeći alati za izvještavanje nisu pružali dovoljnu fleksibilnosti i interaktivnost pri radu s podacima.

Što se željelo postići?

Cilj implementacije Qlik Sense alata bio je riješiti probleme s upravljanjem poslovnim podacima i pružiti našem klijentu intuitivan i moćan alat za poslovnu inteligenciju. Željeli smo omogućiti brz pristup relevantnim podacima, interaktivno istraživanje, vizualizaciju i dijeljenje rezultata analiza.

Što se postiglo?

U suradnji s ključnim voditeljima unutar tvrtke, analizirali smo njihove poslovne potrebe i identificirali ključne izvore podataka. Zatim smo dizajnirali i razvili prilagođeno rješenje u skladu s njihovim zahtjevima. Rješenje uključuje integraciju različitih izvora podataka, modeliranje podataka, stvaranje vizualnih elemenata i izradu interaktivnih izvještaja i panela upravljačke ploče.

Završni rezultati:

Implementacija Qlik Sense alata omogućila je partner tvrtki ostvarivanje značajnih rezultata. Osigurala im je centralizirani sustav za prikupljanje, obradu i vizualizaciju podataka koji je pristupačan svim djelatnicima unutar tvrtke. Zahvaljujući interaktivnim izvještajima i panelima upravljačke ploče, korisnici mogu brzo pretraživati podatke, dobiti uvid u ključne performanse i pratiti trendove. To je omogućilo informirano donošenje odluka, identifikaciju poslovnih prilika i poboljšanje poslovanja.